Over mij

Telling my story

Ik als scholier

Als ik nu terug kijk, zijn schrijven en taal altijd al de rode draad in mijn leven geweest. Vroeger op de basisschool las ik al veel. Ik verslond boeken, vooral over de Tweede Wereldoorlog. Heel spannend vond ik ze. Ook schreef ik dagboeken vol en had ik penvriendinnen bij de vleet. In het begin nog uit Nederland, later kwamen ze van verder weg; uit Engeland, Ierland en de Verenigde Staten. Hele verhalen schreef ik.

Ik als student

Logischerwijs koos ik na de havo daarom ook voor een communicatieve studie, maar wel op het gebied van toerisme en cultuur, de sectoren waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Deze combi past helemaal bij mij. Omdat schrijven mij goed af ging en, niet geheel onbelangrijk, ik dat een van de leukste onderdelen van mijn studie aan de NHTV in Breda vond, heb ik me tijdens mijn studie gespecialiseerd in PR en Toeristische Publiciteit.

Ik als Specialist Vrijetijdseconomie

Het grootste deel van mijn werkende leven heb ik bij een gemeente gewerkt als Specialist Vrijetijdseconomie. Inhoudelijk gaat het werk vooral om hoe je de vrijetijdssector nog meer tot bloei kunt laten komen. Daarbij heb ik regelmatig promotionele of informatieve teksten voor bewoners, bezoekers en ondernemers mogen schrijven; van webpagina’s en artikelen tot folders en nieuwsbrieven, maar ik was vooral adviseur en projectbegeleider.

Ik als belevingsvolle tekstschrijver

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2018 besluit ik het roer om te gooien. Na jarenlang vooral beleidsmatig in de vrijetijdssector gewerkt te hebben, besluit ik mijn hart te volgen, te doen wat ik altijd al graag heb gedaan en waar ik uiteindelijk ook voor gestudeerd heb: storytelling, al schrijvend beleving toevoegen aan een vrijetijdsproduct of cultureel onderwerp. Zo schrijf ik alle content van Uitkijktorens.nl, een platform voor alle uitkijktorens in Nederland, waaronder blogs. Het voelt als een soort van ‘back to the roots’ en dat voelt goed.

Als schrijver ben ik niet zo van de moeilijke woorden. Laagdrempelige teksten met een hoog ‘fun-gehalte’ passen meer bij mij. Geen poespas, gewoon helder en wervend. Oftewel een sprekend verhaal.

Dit is mijn ‘story’. Ik ben benieuwd naar die van jou.

Nieuwsgierig naar wat tekstbeleving voor jou kan betekenen?

Scroll naar boven