Tekstbeleving; tekstschrijver met passie voor de vrijetijd

En dan is het moment daar. Ik ga beginnen. Voor mezelf. Als tekstschrijver. En ik heb er zin in! Mijn bedrijf heet: tekstbeleving.

Als ik nu terugkijk, zijn schrijven en taal altijd al de rode draad in mijn leven geweest. Vroeger op de basisschool las ik al veel. Ik verslond boeken, vooral over de Tweede Wereldoorlog. Heel spannend vond ik ze. Ook schreef ik dagboeken vol en had ik penvriendinnen bij de vleet. In het begin nog uit Nederland, later kwamen ze van verder weg; uit Engeland, Ierland en de Verenigde Staten. Hele verhalen schreef ik, over mezelf, over wat me bezig hield en hoe we leefden in Nederland. “Heerlijke leeftijd; een lekker ongecompliceerd leven zonder verantwoordelijkheden”, denk ik nu als veertig-en-een-beetje met een druk gezin en als startende zzp’er wonende in een ‘keet’ met uitzicht op ons droomhuis-in-spe.

Maar goed, terug naar mijn droom om als freelance tekstschrijver te starten. Uiteraard koos ik na de havo voor een communicatieve studie, maar wel op het gebied van toerisme en cultuur, de sectoren waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik kan me herinneren dat ik als achttienjarige mijn OV-jaarkaart kreeg. Voor de jongeren onder ons; dat was een kaart waarmee je het hele jaar vrijwel gratis door heel Nederland mocht crossen met het openbaar vervoer, door de week en in het weekend! De eerste dag vertrok ik voor een dagje Amsterdam (toen hoefde je gelukkig nog niet over de toeristische koppen te lopen) en de tweede dag naar Maastricht. Lekker nostalgisch, maar het waren heerlijke tijden. Recreëren in mijn vrije tijd was toen al een van mijn favoriete hobby’s. Na mijn studie heb ik jaren heel fijn in de Leisure gewerkt waarbij ik regelmatig informatieve en wervende teksten heb mogen schrijven voor ondernemers en bezoekers, maar ik was vooral adviseur en projectbegeleider.

En nu gooi ik het roer dus om! Na jarenlang vooral beleidsmatig in de vrijetijdsbranche gewerkt te hebben, heb ik besloten mijn hart te volgen, te doen wat ik altijd al graag heb gedaan en waar ik uiteindelijk ook voor gestudeerd heb aan de NHTV in Breda: storytelling, al schrijvend beleving toevoegen aan een vrijetijdsproduct of cultureel onderwerp. Lekker praktisch. Het voelt als een soort van ‘back to the roots’.

Met tekstbeleving voeg ik twee van mijn passies samen: schrijven en vrijetijdsbesteding. In mijn blogs beschrijf ik hoe ik de vrije tijd beleef (of eigenlijk wij, want de kinderen en manlief doen natuurlijk ook gewoon mee met het beoefenen van deze hobby). Dat kan gaan over de invulling van mijn eigen vrije tijd en hoe ik die bekende en minder bekende ‘sights’ ervaar. Ook blog ik graag over mijn kennis van de vrijetijdssector. Ik heb er ten slotte niet voor niks jarenlang in gewerkt. Ik hoop jullie veel verrassende, nuttige en soms ook hilarische blogs te mogen voorschotelen boordevol leuke of inspirerende tips.

Wil jij graag tips over het schrijven van blogs voor je vrijetijdsbedrijf, of zou je wel willen bloggen maar heb je er totaal geen tijd voor? Geen nood. Tekstbeleving kan hierin je reddende engel zijn. Neem gerust contact op met tekstbeleving.

Nieuwsgierig naar wat tekstbeleving voor jou kan betekenen?

Scroll naar boven