Ontdek relaxed Scheveningen

 

Oudste dochter, 11 jaar oud en vanaf vorige week officieel basisschool af. Op een of andere manier vond ik dat een paar maanden geleden ineens een besefmomentje. Misschien kwam dat door de wekelijkse repetities van de groep 8 musical. Of de vele berichten van de juf wat school aan het einde van het schooljaar nog allemaal in petto  heeft voor de groep achters. Hoe dan ook, het kwam aan als een mokerslag; mijn kind gaat naar het voorgezet onderwijs! Ze zet een volgende stap in haar zelfstandigheid. En die mijlpaal wil ik graag met haar vieren: we gaan een weekendje naar Scheveningen waarbij uiteraard de musical der musicals, The Lion King, zeker niet mag ontbreken. Dochter springt een gat in de lucht.

Trend

Het schijnt nu dat ik mee doe aan een trend. Tenminste, zo las ik dat onlangs in de krant. Blijkbaar gaan wij, ouders van (basis)schoolverlaters, massaal op stedentrip met ons geliefde kroost, voor een weekend of zelfs een midweek. Als beloning, omdat zoon- of dochterlief na acht jaar hard werken de basisschoolperiode met goed gevolg heeft afgerond.

Ik doe dus blijkbaar mee aan een rage, een modeverschijnsel.  Ik voel me gelijk een hipster (zijn die eigenlijk nog steeds hip?). Anyway, wij ouders zouden massaal naar hippe hotspots zoals Milaan, Barcelona en zelfs Bali gaan, zo lees ik verder in het artikel. Gelukkig, hier houdt de vergelijking op. Zo decadent vieren we deze mijlpaal nu ook weer niet. Wij houden het lekker op ons eigen kikkerlandje. Daar valt ook van alles te beleven.

Zon, zee en strand

Maar een koud kikkerlandje dat was het afgelopen weekend, wat zeg ik de afgelopen weken(!), allerminst in Nederland en dus ook niet in Scheveningen. Zon is wat de klok sloeg. Het hele weekend. En wat wil je dan als bijna-puber en werkende-moeder-met-een-druk-sociaal-leven-en-dito-verplichtingen? Juist ja, zee en strand. Relaxen. Precies wat je in Scheveningen in overvloed hebt. Strandmatje, boekje, flesje water en wat versnaperingen mee. En twee grote zwembanden om op te dobberen. Die hadden we voor het gemak al thuis opgepompt en in de auto gepropt. Makkelijk is anders, maar dan hoef je op het strand niet meer zo te hannesen met oppompen. Dacht ik.

Nadat we onze koffers (ja meervoud, je hebt toch van alles nodig, ook al is het voor een weekend) bij het hotel hadden gedropt, wilden we gelijk rechtsomkeer maken om naar het strand te gaan met onze enorme opblaasgevallen. ‘Die kun je maar beter hier laten’, waarschuwde de attente receptioniste van het hotel, wijzend naar onze zwembanden. ‘Vanwege een stroming zijn die in de zee eigenlijk niet toegestaan’. Ai, daar had ik als Brabander waar waterplassen met een flinke stroming in geen velden of wegen te bekennen zijn geen rekening mee gehouden. Maar we laten ons natuurlijk niet zomaar uit het veld slaan. Strandmatje, boekje, flesje water en wat versnaperingen gaan nog steeds mee. Zonder grote zwembanden dit keer. Een ontspannen middagje zon, zee en strand is in the pocket.

Hotel Aquarius

We overnachten in hotel Aquarius. Zorgvuldig uitgekozen via Booking.com; sfeervolle foto’s, fijne prijs en, niet geheel onbelangrijk, lovende reviews op Zoover. Volgens voorgangers ‘een fantastische beleving’ en ‘fantastisch gelegen aan zee’. De superlatieven vlogen me om de oren. Wat willen we nog meer? Direct geboekt dus.

Heerlijk bed; bloggen over leuke plekjesOver de locatie is in ieder geval geen woord gelogen. Ons tijdelijk onderkomen ligt vrijwel direct aan het strand met aan de ene kant uitzicht op de Pier en de boulevard. Aan de andere kant liggen hippe strandtentjes. Precies goed dus. Recht voor ons werd het strand en de toekomstige boulevard grondig verbouwd. Dat mocht de pret niet drukken. Uitzicht hadden we desondanks toch. En ja, voor verbeteringen zijn soms drastische maatregelen nodig. Het hotel had ons bovendien vooraf ingelicht hierover. Dat doen ze goed. Iets met verwachtingen enzo. Eenmaal in onze hotelkamer dook dochterlief gelijk op de zachte bedden met haar gezicht in de donsdeken: het bed was goedgekeurd. Een airco op de kamer zou mooi zijn geweest, maar je verwacht in ons kikkerlandje ook geen Zuid-Europese temperaturen voor zo’n lange periode, toch?

Musical der musicals

En dan is het zover. Het moment waar we beiden op hebben gewacht. Waar we zoveel over hebben gehoord, maar nog nooit zijn geweest. De musical der musicals: the Lion King. En wíj gaan ernaartoe! Van tevoren bekijk ik via Google maps de looproute. Ik heb namelijk niet zo’n richtingsgevoel en dan kan Google maps toch wel je beste vriend zijn, voor dat moment dan. Eenmaal op pad blijken we Google helemaal niet nodig te hebben: volg de mensenmassa en gij zult vinden.

Hoewel ik niet zo van de musicals ben, vind ik The Lion King een ware beleving. Een echt spektakel. Je wordt vanaf het begin meegezogen in het verhaal. En dat komt naar mijn mening vooral door de indrukwekkende decors die steeds worden afgewisseld, de prachtig gedetailleerde en kleurrijke pakken en niet te vergeten de maskers van bijvoorbeeld de Leeuwenkoning Mufasa. In een woord GEWELDIG. En weet je wat we beiden het allermooiste vonden? De manier waarop de acteurs zich voortbewogen. Het leken net echt dieren. Vooral het luipaard. WAUW! Wat een beleving! Ik ben fan.

The morning after

Scheveningen en de Pier

Die ochtend staat ons een heerlijke wandeling over het strand en de Pier te wachten. De grote mensenstroom is nog niet echt op gang gekomen. Beetje kletsen, kijken naar de eerste waaghalzen die bungy jumpen en vervolgens met onze voeten in de zee. Een heerlijk ontspannen begin van de dag. De zon wordt steeds feller. Er komen dan ook steeds meer zonaanbidders het strand op. Wij besluiten daarom dé ideale moeder-dochter activiteit te gaan doen: lekker ongegeneerd shoppen. En laat er nu aan de boulevard een overdekt winkelcentrum zijn; Palace Promenade. De boulevard is niet supergroot, maar je kunt er makkelijk een uurtje of twee vertoeven. En het is er vrij koel. Niet geheel onbelangrijk als al weken een hittegolf ons land teistert.

Panorama Mesdag

Ons weekendje Scheveningen sluiten we in stijl af. We verlaten Scheveningen en ons hotel en zijn binnen 10 minuten midden in het stijlvolle Den Haag. Op de valreep snuiven we nog even wat Cultuur op. Dat kan in deze elegante stad in overvloed, maar we beperken ons dit keer tot Scheveningen. Ja, ook in Den Haag. We gaan 150 jaar terug in de tijd, naar Panorama Mesdag. Dochter heeft eigenlijk geen zin in cultuur opsnuiven, maar ik haal haar over. En gelukkig maar. We laten de collectie van Hendrik Willem Mesdag even voor wat het is en stuiven direct door naar boven.

Room with a view: Panorama MesdagVia de wenteltrap kom je uit op één gigantisch schilderij in een ronde ruimte. Wat een ervaring: je waant je gelijk terug in het pittoreske Scheveningen van weleer.  We zien het Kurhaus, enkele huisjes in Scheveningen, oude schuiten, de duinen, het strand, Den Haag in vroegere tijden en niet de vergeten de gigantische wolkenpartijen. Doordat de ruimte afloopt, lijkt het net alsof je er echt staat. ‘Zijn die strandpalen echt?’, vraagt mijn dochter. Nee, maar het is werkelijk mooi geschilderd. Je voelt je opgenomen in het schilderij. We zijn weer een ervaring rijker.

Op weg naar huis kijk ik mijn dochter aan en zie dat ze enorm heeft genoten. Het mag dan een trend zijn om een weekendje weg te gaan met je kroost in groep 8. Ondanks dat hebben wij er ook echt van genoten. En daar gaat het toch om? Weer een mooie herinnering gemaakt.

Wil jij ook graag belevingsvolle blogs schrijven, zodat mensen je product uitproberen, die leuke reis boeken of verleid worden tot een bezoekje aan jouw geweldige regio? Ik zou het je zeker aanraden om dat te doen. Vind je het lastig om die te schrijven of tijd daarvoor vrij te maken? Als tekstschrijfster kan ik je helpen met het schrijven van belevingsvolle blogs, om van elke blog een sprekend verhaal te maken dat lekker wegleest. Nieuwsgierig? Neem dan contact op met tekstbeleving.

Nieuwsgierig naar wat tekstbeleving voor jou kan betekenen?

Scroll naar boven